Om oss

Oppdalsmuseet ligger i naturskjønne omgivelser like ved sentrum. Med et stort antall tømmerhus fremstår området som et unikt miljø fra slutten av 1500-tallet og fram mot midten av 1900-tallet.

På museumsområdet finnes ulike bygninger: våningshus, fjøs, stabbur, kvernhus, smie, jaktbu, seter, telefonsentral, skiverksted mm. Dette gir en fin mulighet til å studere byggeskikktradisjoner fra bygda.

I tillegg finnes en stor samling gjenstander og redskaper som hørte naturlig med i det daglige virke.
Museet inneholder også flere spesielle samlinger/utstillinger som bør sees. Blant annet kan nevnes håndtverksutstilling med blant andre Oppdals berømte treskjærer Ole Moene, skiutstilling, skolemuseum, telemuseum, tekstilutstilling og sykehjemutstilling.

Det er stor aktivitet på museet gjennom hele året og i sommersesongen har vi åpent flere dager i uken der vi tilbyr omvisning, håndtverksaktiviteter m.m. I tillegg tilbyr vi omvisning på gravfeltet Vang, som er Norges største gravfelt fra Vikingtid samt vandringer med pilegrimsvegleder langs leden i Oppdal (gjelder grupper på forespørsel).

Bygningene og området på Oppdalsmuseet danner en stemningsfull atmosfære og er populært for utleie til ulike arrangementer slik som, konfirmasjon, bursdag, bryllup, etterlag ved begravelser, dåp o.l.

Velkommen!

Oppdal kulturhus

Oppdalsmuseet ble en egen avdeling i Oppdal kulturhus fra 1. januar 2015. Se her for mer informasjon om Oppdal kulturhus.