Godt Nyttår 2023!

Nytt år - nye muligheter!

Året 2022 bar fortsatt preg av korona og selvsagt den fryktelige situasjonen i Ukraina med ulike konsekvenser også for oss her i landet og i Oppdal. Heldigvis har vi i Oppdal kunne ta imot og hjelpe mange av de Ukrainske flyktningen som er komme til vårt land. 

Oppdalsmuseet ønsker å være en trygg arena for alle, også for de som har flyktet fra krig og uroligheter i sitt land. I 2022 hadde vi mange fine arrangement, utleie og aktiviteter av ulike slag. I desember var det grøtfest for innvandrere i regi av Frivilligsentralen, vi har hatt Erindringstreff en gang i måneden vår og høst, interessante foredrag, kulturminnedag, strikkecafe og sommeråpent. Vi setter stor pris på alle som har besøkt Oppdals fine museum i løpet av året, tusen takk for at dere bruker museet. 

Museet har også en stor samling både av bygninger og gjenstander, det er nå satt i gang et betydelig arbeid med å få oversikt over hva vi har og hvordan vi skal forvalte samlingene framover, dette er en del av Oppdals historie, og det er viktig for framtiden at disse samlingen blir godt ivaretatt. Nå skal alt bli registrert inn og etter hvert legges ut på DigitaltMuseum der alle kan se hva vi har på museet. Dette vil ta en stund, men det er allerede nå lagt ut bygningene samt noen tekstiler. 

I 2023 vil dette arbeidet fortsette samtidig som vi vil legge opp til gode arrangement og aktiviteter for publikum. Har du forslag til foredrag, kurs eller andre aktiviteter, ta gjerne kontakt med oss på museet ved å sende en epost til: post@oppdalsmuseet.no eller ringe tlf: 91644172.

Velkommen til Oppdalsmuseet i 2023!

logo liten

Besøksadresse Oppdalsmuseet

Museumsveien 11, 7340 Oppdal

Booking/kontakt tlf: 916 44 172 (Heidi)

 

 

Har du lyst til å være med som frivillig på museet? 

Her er det mange og varierte oppgaver som også du kan være med på.

Ta kontakt med en av våre ansatte, du er hjertelig velkommen!